5 Mogelijke redenen voor de prijsstijging van Bitcoin Meer

4.1.2021 | 10:18

5 Mogelijke redenen voor de prijsstijging van Bitcoin Meer dan $30.000

Bitcoin markeerde vandaag een nieuwe ATH, maar 2020 was over het geheel genomen geweldig voor de cryptocurrency, ondanks dat de COVID-19 de markten verpletterde. Waarom is Bitcoin zo bullish?

In weer een andere fase nam Bitcoin een gloednieuwe all-time high op, net verlegen om 35.000 dollar. Hoewel dit een paar weken geleden misschien verrassend leek, zijn de meesten er op dit moment wel aan gewend. De cryptografie brengt dagelijks opeenvolgende hoogtepunten in kaart en vertoont geen tekenen van vertraging.

De piek kan zo’n 2017 flashbacks brengen toen de Bitcoin Code zonder duidelijke grenzen omhoog ging, maar het jaar daarop daalde het met bijna 70%. En gezien het feit dat we al in een nieuw jaar zitten na een super bullish december 2020, is het normaal dat handelaren nerveus zijn.

Deze rally is echter gerechtvaardigd en verschilt van de hausse van 2017. Hier evalueren we kort 5 mogelijke redenen voor de huidige rally.

Grote spelers doen mee

Na de angst die ontstond door de ineenstorting van de markt tijdens de COVID-19 pandemie, gaf de plotselinge betrokkenheid van institutionele beleggers Bitcoin een ongekende geloofwaardigheid. Het was niet langer het magische internetgeld of een of ander vreemd cashalternatief dat door de maffia werd gebruikt.

Square, Paypal, MicroStrategy, GrayScale, SkyBridge… Elke week kondigde een nieuwe instelling een enorme investering in Bitcoin aan. En deze keer verklaarden velen hun intentie om BTC te hodlen in plaats van er daadwerkelijk mee te werken.

Het is onvermijdelijk dat deze stortvloed aan instellingen de totale hoeveelheid Bitcoin die beschikbaar is voor de handel vermindert, wat een dusdanig tekort aan aanbod veroorzaakt dat de bijna parabolische prijsstijging meer dan gerechtvaardigd zou zijn totdat de markten enig evenwicht vinden.

Dit wordt verder aangewakkerd door de meest recente Bitcoin die het aanbod van vers geslagen bitcoins op de markt met de helft verminderde.

Bitcoin beweegt in cycli

Sinds de oprichting heeft Bitcoin een bijna exact cyclisch gedrag van groei, daling, stabiliteit en nieuwe hoogtepunten. Veranderingen zijn uiterst volatiel, met dalingen van 90% in een paar maanden en stijgingen van meerdere ordes van grootte in dezelfde periode.

Bitcoin leefde zijn laatste cyclus met een bullish 2017, een bearish 2018, een stabiele 2019, en een bullish 2020 – nog steeds met een coronavirus.

De cyclus lijkt te worden gekenmerkt door de invloed van de halvering, een kenmerk van Bitcoin dat het inflatiecijfer elke 4 jaar met de helft vermindert. Als we bedenken dat er een stabiele belangstelling is voor het gebruik van Bitcoin (of beter nog, een groeiende belangstelling nu institutionele beleggers medekoper zijn) en de halvering van 2020 het aanbod heeft verminderd, wordt het schaarste-effect dat in het eerste punt wordt genoemd nog meer geldig.

De verzwakking van de dollar

De COVID-crisis veroorzaakte een van de ergste crashes in de geschiedenis van de beurs, en de crypto-markten volgden. Om dit probleem op te lossen, kwam de Federal Reserve met een magische oplossing: ze begonnen met het drukken van geld tegen een enorm tempo om de economie te redden.

De bovenstaande grafiek toont perfect de massale daling van de koopkracht van de consumentendollar.

Als veel mensen Bitcoin zouden bekritiseren omdat het „Magisch Internetgeld“ is, dan zou het wel eens hypocriet kunnen zijn dat de overheid de dollar als „Magisch Fysiek Geld“ beschouwt.

Kortom, er zijn steeds minder Bitcoins beschikbaar, maar er zijn enorme hoeveelheden dollars in omloop. Laten we teruggaan naar punt 1 en een evenwicht vinden: u kunt alleen een evenwicht bereiken door meer geld te betalen voor hetzelfde bedrag aan BTC.

Kommentare sind geschlossen