Tether Displaces XRP als nummer drie Cryptocurrency met $10 Miljard Market Cap

Net in maart had Tether (USDT) een marktplafond van 5 miljard dollar, vandaag de dag heeft het al een grens van 10 miljard dollar bereikt.

Digitale valuta Tether (USDT) heeft een mijlpaal in de markt bereikt van $10 miljard, waardoor de stijging van de altcoins is versneld. De positieve stap heeft ook geholpen om de ‚United States Dollar backed‘ cryptocurrency te positioneren als de derde grootste cryptocurrency om XRP te verdringen na Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

De aankondiging werd gedaan op Tether’s officiële Twitter-account en het benadrukt de enorme groei van Tether’s marktkapitalisatie van 5 miljard dollar in maart tot 10 miljard dollar in juli 2020. Een deel van deze groei kan worden toegeschreven aan de omrekening van de meeste fiatvaluta’s op de beurzen naar USDT.

Tether in de Crypto Space

Tether is een controversiële cryptocurrency met penningen uitgegeven door Tether Limited. Vroeger beweerde het dat elke penning werd gedekt door één Amerikaanse dollar, maar op 14 maart 2019 veranderde de dekking om leningen aan gelieerde bedrijven op te nemen. De Bitfinex beurs werd door de procureur-generaal van New York beschuldigd van het gebruik van Tether’s fondsen om 850 miljoen dollar aan vermiste fondsen te verbergen sinds medio 2018.

Tether wordt een stablecoin genoemd omdat het oorspronkelijk ontworpen was om altijd $1,00 waard te zijn, met behoud van $1,00 aan reserves voor elke uitgegeven tether. Desalniettemin stelt Tether Limited dat eigenaren van tethers geen contractueel recht hebben, geen andere juridische claims hebben en geen garantie hebben dat tethers worden ingewisseld voor dollars. Op 30 april 2019 beweerde de advocaat van Tether Limited dat elke tether slechts $0,74 in contanten en kasequivalenten bevatte.

Tether heeft herhaaldelijk beweerd dat zij audits zouden presenteren waaruit blijkt dat het aantal uitstaande tethers één op één wordt gedekt door Amerikaanse dollars op deposito. Dat hebben ze niet gedaan. In juni 2018 werd een poging tot een audit op hun website geplaatst, waarbij een rapport van het advocatenkantoor Freeh, Sporkin & Sullivan LLP (FSS) bleek te bevestigen dat de uitgegeven tethers volledig werden gedekt door dollars. De FSS verklaarde echter dat „FSS geen accountantskantoor is en de bovenstaande controle en bevestigingen niet heeft uitgevoerd met behulp van algemeen aanvaarde boekhoudbeginselen,“ en „de bovenstaande bevestiging van bank- en tethersaldo’s mag niet worden opgevat als de resultaten van een controle en is niet uitgevoerd in overeenstemming met algemeen aanvaarde controlestandaarden“.

Brock Pierce wordt vaak genoemd als een van de belangrijkste figuren achter USDT. Hij heeft samen met Reeve Collins en Craig Sellars de lancering van Tether’s voorloper RealCoin in juli 2014 aangekondigd. Tether staat bekend als een controversiële digitale valuta. Op 20 november 2018 meldde Bloomberg dat Amerikaanse federale aanklagers onderzoeken of Tether werd gebruikt om de prijs van Bitcoin Investor (BTC) te manipuleren. Ondanks vele hindernissen is de munt tot nu toe uitgegroeid tot een geduchte Stablecoin.

Tether Use Cases Brandstoftoevoer naar de markt Cap Growth

Tether is ontworpen om de noodzakelijke brug te slaan tussen fiatvaluta’s en cryptokringen om de gebruikers stabiliteit, transparantie en minimale transactiekosten te bieden. Tether is vermoedelijk gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en handhaaft een 1 op 1 verhouding met de Amerikaanse dollar in termen van waarde. Er is echter geen garantie van Tether Ltd. voor enig recht op terugbetaling of omwisseling van Tethers voor echt geld – dat wil zeggen, Tethers kan niet worden ingewisseld voor U.S.-dollars.

De groei in het gebruik van Tethers kan het best worden toegeschreven aan de extreme volatiliteit van digitale valuta. De wereldwijde economische opleving als gevolg van de coronaviruspandemie heeft ook twijfels doen rijzen bij de spelers op de geldmarkt. De economische instabiliteit die de pandemie veroorzaakte, maakte het noodzakelijk om over te schakelen op betrouwbare activa die kunnen helpen bij het veiligstellen van activa in het geval van een economische recessie die een devaluatie van de traditionele fiatvaluta’s veroorzaakt.

Velen wendden zich tot goud, terwijl de meeste crypto-liefhebbers vertrouwden op Bitcoin (BTC) voor deze valutabescherming. De geregistreerde groei van maart tot nu toe kan ook verklaard worden door de aantrekkelijkheid van USDT als een stabiele munt.